Semintele de canepa - iata ce trebuie sa stiti despre acestea

Printre altele, veti dori sa hraniti porumbeii cu seminte de canepa. Aveti toate motivele sa faceti asta, de vreme ce acestea aduc avantaje semnificative pentru organismul porumbeilor. Si sunt si printre favorite.

 

Atentie insa la cantitatea administrata, caci in exces aceste seminte pot avea efect halucinogen. Pot fi insa oferite in amestec cu alte seminte si in mod garantat vor fi devorate de porumbei. De preferat sa fie administrate in perioada de naparlire, inainte de a se imperechea sau chiar si in jocul de vaduvie sau la concursuri de viteza.

 

 

5 beneficii majore

 

Semintele de canepa contin:

 

  • Minerale, un complex bogat, fier, magneziu, fier si zinc. Astfel, este un amestec mineral ce poate fi folosit si in tratarea diverselor afectiuni.
  • In medie vorbim despre 20 de aminoacizi si cativa chiar esentiali pentru organism. Este deci o proteina completa.

 

Mai apoi, trebuie sa mentionam despre faptul ca aceste seminte pot contribui activ la sanatatea inimii. Reduc riscul de a dezvolta boli de inima. Asta pentru ca au in continut si fitosteroli.

 

Reduc inflamatia - iata un alt aspect pozitiv corelat cu hranirea porumbeilor cu seminte de canepa. Au in componenta lor acizi grasi omega 3, grasimi esentiale ce reduc inflamatia. Prin urmare, pe termen lung reduc riscul de a dezvolta boli cronice, reduc tensiunea arteriala si colesterolul.

 

GLA, adica acid gamma linoleic din continutul nutritiv al semintelor de canepa, are la randul sau numeroase avantaje. Vorbim despre o imbunatatire a aspectului pielii, unghiilor, penelor de asemenea, reducerea colesterolului. Acelasi acid este un contribut activ in ceea ce priveste accelerarea metabolismului, precum si a arderii eficiente a grasimilor. Stiati ca de GLA se leaga si tendinta corpului de a reduce inflamatia din organism?

 

Alaturi de aceste seminte pot fi oferite combinatii de porumb, seminte de floarea soarelui, orzul, mazarea, meiul sau lintea. Acestea sunt cateva din felurile mult dorite de porumbei. Atentie insa si la ce cantitati de hrana oferiti, caci porumbeii au tendinta de ingrasare.

 

Nu uitati ca generatiile de porumbei sanatosi, in vigoare si cu pontential de a deveni campioni nu se rezuma doar la ce si cat mananca, ci la un complex de decizii. Optati pentru meniuri diversificate, rasfatati porumbeii cu mancare buna, insa nu in exces si nu administrata oricand, la discretie. Specialistii recomanda si semintele de canepa, dupa cum a fost mentionat in randurile de mai sus. Nu insa in cantitati mari.

Hrana porumbei