Cum prevenim si ce tratamente oferim pentru cele mai importante boli ale porumbeilor voiajori

La fel ca si la om, cauzele multor boli ale animalelor se declanseaza in urma unor factori de stres. Carentele de minerale si vitamine, solicitarea fizica, anumite boli parazitare, implicit imunitatea scazuta favorizeaza aparitia bolilor.

Masuri de prevenire

Mentinerea sanatatii porumbeilor la un nivel optim se poate realiza in urma unor masuri profilactice, de care orice columbofil trebuie sa tina cont: portii complete de hrana, administrarea de minerale si vitamine, deparazitare periodica, atat extern, cat si intern, chiar si in adaposturile in care stau.

Daca ne raportam la administrarea de vitamine si minerale, puteti opta pentru Aviform Force 13, o formula pentru o crestere a rezistentei porumbeilor. Contine niveluri ridicate de L-carnitina pentru imbunatatirea functiei musculare si ajuta la recuperare dupa zboruri. Mai contine B12 si B15 pentru combaterea stresului. Pentru mai multe detalii accesati produsul.

Bolile porumbeilor si tratamentul acestora

O boala infectioasa care este si contagioasa este paramixoviroza. Aceasta boala produce pagube majore in randul columbofililor. Ca si tratament se face prin vaccinare cu Pharmavac.

Salmoneloza este o boala bacteriana, destul de larg raspandita in randul porumbeilor. Exista de asemenea mai multe forme de salmoneloza precum intestinala, latenta, articulara, cerebrala si mixta. Ca si tratament se face prin vaccinare cu Salmovac.

Alte boli precum tricomonoza, coccidioza, hexamitiaza, cat si alte infectii bacteriene de cultura intestinala pot fi tratate cu B.S., o combinatie de substante active.

Este foarte important ca orice columbofil sa acorde o deosebita atentie acestor aspecte, incepand de la hrana pana la adaposturile speciale pentru porumbei. Avand grija de aceste aspecte, statusul de sanatate va fi unul bun, cu porumbei energici, activi si puternici.

Ce mai recomandam

Pentru o mentinere cat mai sanatoasa a porumbeilor mai recomandam Paloma Vitamineral. Este un preparat de vitamine, fiind administrat in special in cresterea puilor, atat pentru intarirea oaselor, cat si pentru coaja mai puternica a oualelor. Mai mult decat atat, stimuleaza metabolismul si digestia hranei. Se poate administra zilnic aproximativ 2 gr per porumbel.

Avem o gama diversificata de produse si accesorii premium pentru iubitorii de porumbei care le sunt de un real ajutor in orice moment sau sezon. De asemenea, vor primi sfaturi profesionale de la o echipa cu experienta vasta in domeniu.

Va asteptam sa ne vizualizati gama de produse si accesorii, pentru niste porumbei in bune conditii, pregatiti in orice sezon.