Hrana porumbeilor iarna - cum sa evitati ingrasarea

Ingrasarea porumbeilor este o problema cu multiple abordari. In mod special iarna crescatorii se pot confrunta cu aceasta situatie.

Explicatia este simpla si anume tine de program redus de zbor sau chiar deloc, daca tinem cont de teama fata de rapitoare. Este un caz similar si cu cel uman, cand iarna tindem sa stam mai mult in interior, acasa, la caldura, sa facem activitati limitate si sa mancam mai mult.

Ce este de facut?

Iarna, perioada de pauza

Multi dintre crescatori vad in perioada iernii un repaus. Cert este ca acum porumbeii au o alta rutina si alt comportament si acest lucru afecteaza greutatea la un moment dat.

Hrana trebuie controlata, iar acest subiect este unul destul de complex si intens dezbatut de cei din domeniu.

Ce spun specialistii: iarna porumbeii trebuie hraniti in mod obligatoriu cu ovaz si fulgi de ovaz!

Dupa naparlire, in perioada lunii decembrie, hrana porumbeilor ar trebui sa fie despre 50% orzoaica, iar restul un amestec. O data pe saptamana porumbeii pot primi usturoi, vitamine si probiotice.

Atentie, pana la naparlire porumbeii primesc un amestec mai gras, mai bogat, ulterior insa ar trebui sa intre in asa zisul program de iarna, ce continua pana in luna februarie.

Orzul este utilizat la scara larga de crescatorii cu experienta, insa in proportii variate. Unii aleg sa ofere orz si pana la 70% din hrana de baza a porumbeilor. O alta parere ar fi ca acestia sa aiba parte de 30-40% de orz daca stau numai inchisi. Daca sunt lasati liberi, porumbeii pot consuma destul de mult si porumb.

Hrana de calitate inseamna un amestec special pentru porumbei.

Interesati-va despre acestea din magazinele de nisa. Noi detinem stoc de produse de acest gen.

Asadar se poate spune ca totul depinde de rutina pasarilor, de stilul lor de viata asa cum fiecare columbofil impune.

Cert este ca din aceasta schema nutritiva nu lipsesc produsele speciale precum probioticele, vitaminele, care ajuta la intarirea organismului. Conteaza insa si porumbeii, care este tendinta lor.

Negresit unii se ingrasa aproape indiferent de tipul de hrana pe care il primesc, altii raman supli.

Controlati insa si mediul lor. Exista tendinta de a manca mai mult cand este frig, din instinctul de a face depozit de hrana.

Le place foarte mult porumbul, iar acesta ingrasa foarte mult. Controlati portiile de mancare.

Regasiti in eshop-ul nostru www.produsecolumbofile.ro amestecuri de calitate!

Produse columbofileProduse pentru porumbei