Este timpul sa vorbim despre deparazitarea porumbeilor, interna si externa si eficienta acestei masuri

Asa cum si adultul sau copilul are nevoie din cand in cand - si anual recomandat - deparazitare asa si porumbeii. Unii columbofili sunt de acord cu ideea ca deparazitarea este motivul pentru care porumbeii sunt feriti de boli.

Stiati ca mare parte din imunitatea unui organism depinde de sanatatea din intestine? Asadar, daca avem grija de ceea ce consumam si avem un tranzit corect - incat sa nu cream depozite de toxine in organism - atunci sansele sunt ca imunitatea noastra sa fie mentinuta multa vreme. Revenind la sanatatea porumbeilor, acestia la randul lor au parte de caz similar. Asadar haideti sa vorbim despre deparazitare porumbei interna si externa.

Putini sunt cei care fac analize specifice

Evident ca un tratament are succes daca este identificata corect cauza. Pentru unii crescatori este un aspect banal, asadar doar daca au suspiciuni de boli grave prefera sa faca analize ale excrementelor pasarilor.

Cu sau fara analize facute in prealabil, mai ales in numele preventiei, deparazitarea este necesara inca din prima luna din an. Poate fi facuta prin administrarea unor medicamente in apa de baut sau daca sunt porumbei separati atunci adminstrare individuala. Este recomandata repetarea administrarii la 14 sau la 21 de zile. Totodata in aceasta perioada este recomandat sa fie administrate si vitamine si minerale, deci suplimente.

Nota: deparazitarea este de preferat sa fie realizata in perioada de iarna, dupa naparlire.

Deparazitare interna si externa, un duo perfect

Daca veti intreba un columbofil cu experienta veti primi indicatii pe care acestia le au acum in vedere din experienta lor. Incepatorii au tendinta de a experimenta. Iata cateva indicatii clare despre schema de deparazitare interna si externa la porumbei:

  • Cele doua actiuni sunt succesive, incepand cu deparazitarea interna. Suplimentul administrat poate fi readministrat dupa o saptamana, pentru maxima eficienta.
  • Urmeaza ziua a doua si misiunea a doua, respectiv deparazitarea externa. Sunt produse eficiente si usor de administrat, necesar fiind ca aplicarea sa includa zona de sub coada, la ceafa si piept, precum si sub aripi.
  • Dupa schema completa de mai sus pot fi administrate vitamine, terapii cu durata de cateva zile, preventiv, pentru combaterea unora dintre cele mai cunoscute tipuri de afectiuni in randul efectivelor de porumbei si anume coccidioza, salmoneloza, E-Coli si in final pentru refacerea florei intestinale.

Pentru aceste actiuni pot fi folosite si produsele naturiste sau chiar remediile de la natura, precum kefir, drojdia de bere. Am abordat si cu alte ocazii aici pe blog subiecte legate de eficienta acestor produse.

Dupa 28 de zile de la inceperea administrarii acestor tipuri de produse vine si ziua vacinarii. Nu uitati ca este necesar si sa dezinfectati tot cotetul, astfel incat deparazitarea sa fie completa si sa nu ramana urme de excremente care ar putea contamina.

De asemenea din seria de remedii naturiste, ar fi bine ca din crescatorie sa nu va lipseasca pamantul galben, nisipul si scoica, mineralele si caramida. Unii crescatori considera ca o cura saptamanala cu verdeturi precum patrunjel, leustean, spanac tocat poate sustine buna imunitate a acestor pasari.