Vara in calendarul unui columbofil - ce are de facut pentru porumbeii sai

Un columbofil dedicat stie ca a creste si a ingriji porumbei nu este o treaba usoara. Asadar lunile de vara sunt plin sezon. Iata ce trebuie de bifat in aceasta perioada.

Luna iunie pentru columbofili

Ramane in vigoare rutina pasarilor si in plus:

🝰 Puii din generatia a doua, care nu corespund cu cerintele de incadrare a puilor sanatosi, trebuie eliminati.

🝰 Puiii din generatia a treia trebuie marcati. Dupa o atenta verificare, daca au trichomonoza trebuie eliminati.

🝰 Incepe ciclul 4 de reproducere.

🝰 Eliminati parazitii cu ajutorul insecticidului.

Pastrati de asemenea rutina in ceea ce priveste baia pasarilor, precum si curatarea zilnica a adapostului.

Puii in luna iunie  

In aceasta luna aveti poate unul din cele mai numeroase efective de pui. Rata de inmultire este atat de mare, incat trebuie sa fiti atenti la riscul de suprapopulare. Selectia trebuie sa fie una foarte riguroasa, comparand exemplarele intre ele. Puteti renunta inclusiv la acei porumbei adulti ce au calitati deosebite, insa puii lor nu sunt pe masura asteptarilor.

Cat despre atenta verificare a puilor, observati manifestarile lor zilnice. Spre exemplu, daca nu se hranesc alaturi de ceilalti sau nu se alatura stolului la zbor, verificati mai atent starea lor de sanatate. Astfel de manifestari tradează o posibila boala intestinala, posibil coccidiile sau hexamitii. Infectiile colibacteriene fac adesea ravagii, se manifesta mai intai prin apatie si mai apoi din cauza inflamatiei intestinale apare si diaree grava.

Luna iulie in calendarul columbofililor

In aceasta perioada se intampla alte activitati importante pentru columbofili si pasari, anume:

🝰 Puii din generatia a treia sunt intarcati. Veti remarca in mod special ca la o luna de la acest moment, porumbeii isi vor schimba vocea. Piuitul se transforma parca si are acum o sonoritate grava.

O alta schimbare pe care o veti observa in acest moment se refera la faptul ca porumbeii acestia incep sa alerge in cerc si sa se ciuguleasca intre ei. Tot acum pot sa apara si antipatii si unii sa fie exclusi de grup.

🝰 Aplicati tratamentele de preventie impotriva ornitozei. Aceasta este una din bolile grave intalnite la efectivele de porumbei. Este determinata de virusi mari si se manifesta prin secretii nazale, umflarea pleoapelor si stranuturi dese.

🝰 Puiii din generatia a treia sunt verificati si eventual triati.

🝰 Curatati zilnic voliera.

Va asteptam in pagina noastra, www.produsecolumbofile.ro, cu produsele necesare pentru ingrijirea corecta a porumbeilor vostri.