Produse cu extract natural pentru ingrijirea porumbeilor

Contrar a ceea ce unii cred, ingrijirea porumbeilor nu se rezuma doar la medicamente cand pasarile sunt bolnave sau la cele oferite pentru preventie. Exista si cateva remedii naturale care ii ajuta pe crescatori sa isi mentina pasarile sanatoase si in vigoare, apte de noi concursuri.

Usturoi sau ulei de usturoi

Usturoiul este benefic din multe puncte de vedere. Usturoiul stimuleaza secretia gastrica si impiedica fermentarea sau alte probleme gastrice asociate. Acesta este un remediu excelent pentru a stimula circulatia sanguina, pentru a deparazita intern sau pentru a mentine caile respiratorii protejate.

Desigur ca usturoiul in sine nu poate fi administrat, de aceea uleiul de usturoi este alternativa. In oferta noastra veti gasi ulei de usturoi si ceapa. Vezi aici.

Este recomandat pentru ca actioneaza precum un antibiotic natural, pentru ca actioneaza eficient asupra oualor de paraziti intestinali si pentru ca sustine si buna functionare a ficatului. Detalii le avem inscrise la produs, pentru administrare corecta.

Drojdia de bere

Un alt produs natural este drojdia de bere. Contine aminoacizi, vitamine si minerale pe care organismul porumbeilor le asimileaza foarte bine.

Aceasta este administrata adesea de catre crescatori in perioada de naparlire, dar si de crestere, de doua ori pe saptamana.

O alta varianta este administrarea cu cel putin o saptamana  inainte de un concurs, pentru a fortifica organismul pentru efortul ce urmeaza sa-l depuna.

Drojdia de bere este benefica pentru ca are actiune antiparazitara, antiinfectionasa de asemenea. Nu va fi oferita ca atare.

Aici veti regasi oferta noastra, una din variante. Poate fi dizolvata in apa. Despre administrare si detalii legate de actiunea benefica a acestui produs regasiti in cadrul paginii noastre.

Mierea

Produsele apicole sunt binecunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului uman. Iata ca si in cazul porumbeilor mierea este indicata.

Aceasta imbunatateste ritmul cardiac, sustine buna functionare a circulatiei sanguine si ajuta la fixarea calciului in oase.

Mierea poate fi administrata mai ales inainte de concursuri, dar si imediat dupa, pentru refacere.

Per general, regula spune ca o lingura de miere la 2 litri de apa este portia ideala.

Produse cu extract de propolis si miere regasiti si in catalogul nostru de produse: aici sau aici.

Sucul de lamaie

Despre vitamina C in randul crescatorilor de porumbei se spune ca este drogul natural al porumbeilor. Combate oboseala, energizeaza si in plus sustine buna functionare a organismului, fortificand imunitatea.

Fie ca este administrata vitamina C sau suc de lamaie la propriu va recomandam sa cautati si lista noastra de suplimente, de vitamine disponibile in cadrul paginii noastre.