Ce tratamente naturiste sunt indicate pentru respiratie la porumbei

Ca si in cazul uman, partial, cand vine vorba de sanatatea porumbeilor avem in vedere preventia inainte de toate. Cu un stil de viata sanatos si echilibrat, avem toate sansele sa evitam anumite afectiuni. Sau daca ajung in cele din urma sa ne afecteze, sa nu fie atat de grav resimtite. In randurile de urmeaza ne propunem sa vorbim despre tratamentele naturiste pentru respiratia porumbeilor, cu precadere tinand cont de preventie si mai apoi de tratare.

Mai intai de toate, de ce sa contam pe natural?

In prima faza, multi se vor gandi si pe buna dreptate, de ce sa conteze pe tratamentele naturiste? Este adevarat ca, in cazurile in care s-a instalat deja o boala, s-ar putea sa fie mai greu de tratat cu naturiste. Unii ar spune ca este frectie la piciorul din lemn, o vorba din popor, dar iata, care se potriveste de minune in acest caz.

Este adevarat ca drumul de intoarcere spre natural este unul mai greu, mai ales daca v-ati obisnuit sa aveti la indemana tot felul de medicamente, pentru toate tipurile de afectiuni intalnite la porumbei. Doar ca tineti cont si de faptul ca tot natura ne raspunde, iar selectia naturala va fi una dureroasa. Stiati ca porumbeii campioni care sunt crescuti cu metode si sisteme naturiste pot reproduce la randul lor porumbei puternici? Succesul este asadar pe termen lung.

Tratamente naturiste sunt indicate pentru respiratie la porumbei

 Multi columbofili au experimentat pe cont propriu anumite tipuri de tratamente naturiste indicate pentru respiratie la porumbei. Spre exemplu, mierea este destul de mult laudata cum ca ar avea efecte benefice asupra organismului porumbeilor. Unii dintre ei recomanda si pe post de aditiv al usturoiului pe boabe.

Un alt tratament naturist este usturoiul, folosit in fiecare saptamana, in mod special in perioada concursurilor. Despre usturoi se spune ca actioneaza ca un antibiotic natural, dar atentie la dozele folosite. Drojdia de bere este si ea trecuta pe lista tratamentelor naturiste. De frunzele de oregano tocate si oferite spre servire porumbeilor ati auzit? Unii crescatori aplica si aceasta metoda, strict de preventie.

Stiati ca…?

Tratamentele naturiste sau cele din comert, dar bazate pe ingrediente naturale, sunt cu precadere indicate in primii ani de viata. Motivul este unul bine intemeiat si astfel, o abordare de acest gen, ar ajuta la formarea imunitatii porumbeilor.

Din seria masurilor de acest tip amintim si despre un amestec de ingrediente naturale, cu efect antimicrobian si antihelmintic, un bun energizant de asemenea. Este vorba de suc de morcov, mierea de albine, zeama de lamaie si de usturoi.

Cata incredere sa acordati un produse de acest tip?

In mod ideal pentru preventie, astfel de tratamente naturiste sunt recomandate si destul de des utilizate de crescatorii de porumbei. Acestia apreciaza si faptul ca sunt remedii la indemana si ca, pentru a se folosi de acestea, nu este necesar un buget foarte mare. Atentie insa la cum dozati totul, intrucat din dorinta de a avea rezultate imediate este destul de mult probabil sa va tenteze ideea de a exagera cu dozajul. Iata de ce este mai degraba recomandat sa alegeti produsele special concepute pentru nevoile porumbeilor.

Toate tipurile de ingrediente mai sus mentionate fac foarte bine porumbeilor, dar ce este de subliniat in final se refera la faptul ca similar ca importanta este sa va asigurati ca porumbeii nu au parte de umiditate in crescatorie. Un cuibar bine ingrijit, constant curatat si dezinfectat, este sursa starii lor de sanatate.

Veti gasi si in gama noastra de produse cele care au continut de ingrediente naturale. Asadar comandati fara rezerve.