Acum este la ordinea de zi sa cauti si sa administrezi antibioticele. Acestea sunt tot mai populare, utlizate inca de acum 76 de ani. Desigur ca aceste produse au fost create in beneficiul oamenilor si animalelor, fiind un tratament optim pentru diverse boli. Datorita antibioticelor a fost o reusita sa scapam de anumite boli ce duceau la deces. A crescut speranta de viata, insa am ajuns si in extrema cealalta, pentru ca frecventa prea mare la administrarea acestora duce la rezistenta tulpinii de virus.
Acest efect de temut al antibioticelor ne face sa ne gandim daca nu omitem ceva si anume faptul ca unele situatii pot fi tratate natural. Cu prea mare usurinta apelam la antibiotice. Si mai ales pentru ca sunt urmate cure incomplete de antibiotice este usor pentru o bacterie sa isi sporeasca rezistenta, sa devina imuna la atacul medicamentos.
Tricomonoza sau popular denumita malai
Este una dintre cele mai comune boli intalnite in randul porumbeilor. Poate sa apara mai frecvent dupa un concurs, din cauza custii sau a apei. Totodata si stresul poate fi factor declansator. Din cauza unei situatii stresante, creste numarul de tromiconade si boala incepe sa afecteze porumbelul.
Una din abordarile naturale si de preventie poate fi asadar administrarea de doze de vitamine B, amino acizi si carnitina cu eliberare prelungita in organism. Altii prefera sa analizeze post concurs daca apar semne de boala si sa ofere tratament naturist in acest sens.
Din aceeasi serie de abordari preventive se numara si administrarea de probiotice. Acestea vor sustine o sanatate optima, mai ales daca sunt depistate cazuri de porumbei bolnavi de tricomonoza si acestia au interactionat cu toti ceilalti. Preventia inainte de toate!
Infectiile respiratorii
Columbofilii cu experienta stiu ca in ceea ce priveste debutul bolilor ce tin de infectii respiratorii exista o serie de factori ce determina aceste conditii medicale sa apara. Vorbim despre stres, despre variatiile climatice, dar si despre conditiile din voliere, fie ca sunt curenti de aer rece sau umiditate peste limita. Asadar si de aceasta data putem vorbi despre preventie, tinand cont de aceste situatii tinute sub control.
Nu uitati sa consultati produsele noastre. Lasati veterinarul sa decida cura de antibiotice necesare si abia apoi achizitionati medicamentul in cauza. Recomandam mai intai de toate a mentine un stil de viata sanatos, dieta echilibrata si conditii optime de dezvoltare a porumbeilor.