Calendarul columbofilului - ce trebuie sa faca in luna februarie

Pentru cei care se declara columbofili, dar sunt la inceput de drum, cel mai probabil a respecta ca la carte tot ce tine de acest domeniu este un taram sigur si o plasa de siguranta. Asadar ce facem in luna februarie? Este timp perfect pentru unele activitati si astazi va prezentam punctual ce calendar are un columbofil din acest punct de vedere.

Februarie in calendarul columbofil

Mai toti crescatorii de porumbei fac in aceasta perioada anumite activitati:

  • Se gandesc deja la formarea perechilor si deci vor selecta pasarile.
  • Este o perioada optima pentru vaccinare, impotriva paramixovirozei.
  • Dupa caz, poate fi impusa si urmarirea starii de sanatate pentru a analiza excrementele si a oferi deparazitare interna.
  • Urmeaza si o cura de vitamine administrate. De regula astfel de suplimente sunt oferite cu 2 zile inainte si alte 2 zile dupa un vaccin.
  • Dupa caz, este timp optim si pentru a oferi tratament impotriva trichomonadelor (trichomonozei).
  • Pentru perechile alese sa se imperecheze vor fi alese boxe pentru cuibarit. Unii spun ca in mod ideal ar trebui sa fie aleasa cea din anii anteriori.

Cum si vremea este in continuare una schimbatoare, in functie si de temperaturi, de cum este in regiunea fiecaruia, pot fi luate anumite masuri.

Spre exemplu ati putea gasi acum timpul potrivit sa schimbati podeaua din adapost. Tot de timpul mai cald unii crescatori leaga povestea imperecherii.

Alte recomandari

Desigur ca tot in luna februarie sau oricand este necesar trebuie avut in vedere o schimbare in ceea ce priveste adapostul. Atunci cand se impune, schimbati vasele pentru hrana si apa si tot ce este necesar pentru ca mediul porumbeilor sa fie unul curat, uscat si sanatos.

Pana la finele lunii martie deja trebuie sa existe un prim ciclu de reproductie. Vor fi asigurate materialele necesare pentru cuib, de regula paiele. Pentru un cuib sanatos un strat de insecticid va fi aplicat.

Urmariti indeaproape starea de sanatate a porumbeilor inainte de imperechere. Astfel evitati sa aveti probleme ulterior, afectand si ouale din prima transa, puii neviabili. Orice tratament timpuriu sau de preventie este mai bun decat tratamentele oferite dupa ce toate simptomele apar.

Va asteptam in cadrul paginii noastre www.produsecolumbofile.ro pentru a alege produsele optime. Dispunem de stoc imediat disponibil si de varietate de produse.

Produse columbofileProduse pentru porumbei